ESITYKSET

Tämän vuoden Teatterilaivalla nähdään esityksiä, jotka johdattavat teatterilaivailijat kuumiin tunnelmiin. Esitysten aikataulun näet täältä


Matti Nykänen - Hyppy sumuun

Näyttelijä Tatu Mönttinen käytti koko viime vuoden tutkiakseen maailman menestyneimmän mäkihyppääjän Matti Nykäsen elämää. Loppuvuodesta 2018 kantaesitettiin näytelmä Matti Nykänen - Hyppy sumuun. Esitys sai kiittäviä kritiikkejä ja suuren suosion, kunnes alkuvuodesta 2019 se muuttui inhorealistisesti hieman turhankin ajankohtaiseksi, kun esityksen päähenkilö siirtyi ajasta ikuisuuteen. Näyttelijä Tatu Mönttinen päätti kuitenkin jatkaa esityksen esittämistä ja esitys onkin kiertänyt ympäri Suomea keräten salit täyteen. 

Matti Nykänen - Hyppy sumuun on lämmöllä ja ymmärryksellä tehty kunnianosoitus suurelle urheilijalle. 


Kuumia aaltoja

Mitä tapahtuu, kun kaksi toisilleen tuntematonta ANNEA, Anne A. ja Anne P. tapaa sattumalta karaokebaarissa? Naiset ovat tulleet ravintolaan laulamaan, ja kun kuulutetaan "seuraavaksi Anne", molemmat menevät mikin luokse. 

Tästä alkaa kahden ANNEN hävyttömän hauska ravintolailta. Naiset vaihtavat ajatuksia niin parisuhteista, naiseudesta, lapsista kuin maailman menostakin, laulaen välillä rakastetuimpia karaokehittejä. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua lauluihin. "Kaikkihan me vähän Anneja ollaan!" .

Esityksen on käsikirjoittanut Anne Prokofjeff (mm. Uusi päivä ja Syke) ja sen on ohjannut Ritva Söderström. Rooleissa nähdään Marjo VälimäkiMaarit Honkanen ja Antti Tolvanen.


LÄSNISMUSIKAALI

Läsnismusikaali on syntynyt Turun ylioppilasteatterin rakastetun improvisaatioryhmä Läsnäolopakon intohimosta improlauluun. Vuodesta 2012 aktiivisesti toiminut improvisaatioryhmä on kerryttänyt taitojaan vuosien varrella ja hioutunut ammattitason viihderyhmäksi.  Nämä riemastuttavat verbaaliakrobaatit loihtivat näyttämölle musikaaleista inspiroituneen maailman – täysin improvisoiden ja joka esityksessä uudella tavalla! Yleisö pääsee vaikuttamaan musikaalin teemaan ja siihen millainen esitys illan aikana nähdään. Luvassa on kattaus unohtumattomia musikaalikohtauksia aina rakkausduetoista hulvattomiin tanssikohtauksiin, Läsnäolopakolle tyypillisellä huumorilla höystettynä. Tervetuloa musikaaliin! 

Lavalla: Miretta Kujamäki, Alina Kilpinen, Kaisa Suokas, Vehka Liimatainen, Antti Ainola, Ville Pakarinen, Pasi Toivanen.

Musiikki: Antti Ainola / Vehka Liimatainen

Äänisuunnittelu: Ilmari Aitoaho

Valosuunnittelu: Anniina Salminen, Riina Piekkala